Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići su male datoteke sa podacima koje pregledač instalira na vašem računaru ili uređaju. Kolačići pomažu vašem pregledaču da se kreće kroz veb lokaciju i sam po sebi ne može sakupiti bilo koju informaciju koja se čuva na vašem računaru ili datotekama.

Kada server koristi pregledač za čitanje kolačića, usluge sajta mogu biti korisnije za ove svrhe. Iz razloga privatnosti, vaš pretraživač će dozvoliti lokaciji da pristupi samo onim kolačićima koje je stranica već poslala vama.

 

Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće da saznamo više o tome kako koristite naš sadržaj. Ovo nam pomaže da poboljšamo korisničko iskustvo posetilaca naše stranice. Kolačići pamte kakav pregledač koristite i koji dodatni softver pregledača ste instalirali. Pored toga, oni se sećaju vaših preferenci, kao što su jezik i geografsko područje koje su zadržane kao podrazumevana podešavanja kada ponovo posetite sajt.

Neki od kolačića koje koristimo su kolačići sesije i traju samo dok ne zatvorite pregledač, dok su ostali kolačići trajni i dugo ostaju na računaru.

 

Kako se koriste kolačići trećih strana?

Neke funkcije na našim stranicama pružaju treće strane, kao što je YuoTube na stranicama ugrađenih video zapisa ili video linkovima. Ovi video snimci ili linkovi (isto važi i za bilo koji drugi sadržaj koji nude treća lica) mogu sadržati kolačiće trećih strana. Za informacije o tome kako treća lica koriste kolačiće, proverite pravila na njihovim sajtovima.

 

Kako mogu odbiti i brisati kolačiće?

Mi ne koristimo kolačiće za prikupljanje ličnih podataka o Vama.

Međutim, ako želite, možete odbaciti ili blokirati kolačiće od ABP s.r.o. ili sajtova bilo koje treće strane, promenom podešavanja pregledača.

Imajte na umu da većina pregledača automatski prihvata kolačiće. To znači da morate sami izbrisati ili blokirati kolačiće ako ne želite da ih koristite.

Povezivanje sa uputstvima o tome kako da isključite kolačiće na vašem veb pregledaču:

Mozilla Firefox 
Internet Explorer 
Chrome 
Safari

Za informacije o upotrebi kolačića u pregledačima mobilnih telefona i kako da odbacite ili izbrišete ove kolačiće, pogledajte uputstvo za upotrebu mobilnih uređaja.

Morate znati da nakon što odbijete koristiti kolačiće, možda ćete i dalje moći posetiti naše veb stranice, ali neke funkcije možda neće ispravno raditi.

 


Koje kolačiće sadrži ova stranica?

Ime kolačića

Tip / objašnjenje

Izdavač

Vek trajanja

_ga

Statistika vebsajta

Google Analytics

2 godine

_gat

Statistika vebsajta

Google Analytics

1 minuta

_gid

Statistika vebsajta

Google Analytics

24 sata

c04f0a3b3421269aa83550558db0c656

Kolačić sesije

ABP s.r.o.

do kraja sesije

4a579c6c13f57cb5ac135c27f2b8b86e Izbor jezika ABP s.r.o. 1 godina
cookieaccept2 Saglasnost za kolačiće ABP s.r.o. 1 godina


Više o kolačićima Google analitike:

Google Analytics